Másodjára is összegyűlt a szükséges számú aláírás Joób Mártonnak

Kétszer is összegyűjtötték az ajánlásokat, közölte lapunkkal Joób Márton hétfőn. A csalással vádolt képviselő így szintén el tud indulni Botka László ellenében az idei önkormányzati választásokon, többek között Szabó Bálint független, valamint Fülöp László fideszes jelölt mellett.

Az újbóli aláírásgyűjtésre mindössze három napja volt a szintén független képviselőnek, aki szerint a szükséges ajánlásoknál is jóval többet gyűjtöttek össze. Azért volt szükség az újbóli akcióra, mivel szakítottak a korábbi jelölőszervezetükkel, a Szögedi Polgárok Egyesületével. Ennek oka, hogy az egyesület elnöke, Bakai Csaba „nagyon durván megsértette a feleségemet, és a csapatom több nőtagjával is tiszteletlen volt”, mondta múlt héten Joób.

Már első körben is a szükséges aláírások többszörösét adták le, azonban mivel a jelölő szervezet elnöke kihúzta a csapat alól a talajt, és csupán 3 napjuk maradt az aláírások újbóli összegyűjtésére, stratégiát váltottak, és valamivel kevesebb körzetben, azonban erős, jó esélyekkel rendelkező jelöltekkel indulnak neki a választásnak, közölte az előző ciklust még Botka László bizalmasaként kezdő, de 2020 óta független jelöltként dolgozó Joób.

A politikus állítja, több ezer háztartásba kopogtattak be, így polgármesterjelölti ajánlásból összességében közel ötszörös mennyiséget gyűjtöttek össze. joób úgy véli, „Szeged akkor tud fejlődni, ha jobb- és baloldali érzelmű emberek a lakosságot érintő ügyek mentén együtt tudnak dolgozni”. Azt ígérte, mihelyt megkapják a határozatot azzal kapcsolatosan, hogy nyilvántartásba vették a jelölteket, bemutatja teljes csapatát.

A háromszoros világajnok kenusról korábban megírtuk, lánya és felesége mellett egy exfideszes képviselőt is indít Szegeden Joób Márton, aki Bakai Csaba egyesületével, a Szögedi Polgárok Egyesületével indult eredetileg. Bakairól viszont állítólag nem tudták Joóbék, hogy még az ezredfordulón önkormányzati képviselőként jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mivel maradandó fogyatékosságot okozott saját feleségének.