Hídfőbe csapódott és kettészakadt egy autó a Huszár Mátyás rakparton

Súlyos baleset történt Szegeden kedden este, a Balesetinfo nevű Facebook-oldalon írtak szerint a Huszár Mátyás rakparton egy Mercedes megcsúszott, és a Belvárosi híd szegedi hídfőjének csapódva kettészakadt. „A sofőrt újra kellett éleszteni, nem tudjuk, életben van-e még” – írják az oldalon, ahol olvasói fotót is megosztottak az esetről.

A Katasztrófavédelem oldalán egyelőre nem számoltak be a balesetről. Kérdéseinket feltettük az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Osztályának, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket a részletekkel.

Fotó: Balesetinfo / Facebook

Frissítés (2024. április 24. 01:35): Kollégám hajnali egy órakor ért ki a helyszínre, ám addigra már szinte teljesen eltakarították a roncsot és a helyszínelésnek se volt nyoma. Csupán némi törmelék látszódott a Belvárosi híd hídfőjének tövében, valamint a meggyűrődött terelőtábla tanúskodott egyedül arról, hogy itt korábban komoly baleset történt.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Frissítés (2024. április 24. 08:44): Az Országos Mentőszolgálat közölte lapunkkal, hogy a mentésirányítás rohamkocsit riasztott a helyszínre, ahol egy férfit többszörös, súlyos sérülésekkel láttak el a mentősök. A helyszíni beavatkozásokat követően kórházba szállították a sérültet”, vagyis az OMSZ közleménye szerint a férfi túlélte a balesetet.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig arról tájékoztatott, hogy az ütközés miatt a sofőr kirepült a járműből, mert nem volt becsatolva a biztonsági öve.