Joób Márton szerint Újszeged forgalmi szempontból elvérzett Botka miatt

„Újszeged forgalmi szempontból elvérzett” – írta Botka Lászlónak címzett nyílt levelében Joób Márton független képviselő. „Mind a Fő fasor, mind a Csanádi utca, mind pedig a Deák Ferenc utca felújítása egyidejűleg zajlik, ami óriási torlódást, késéseket és bosszúságot okoz valamennyi Újszegedről érkező autósnak” – érvelt a politikus. 

Joób úgy fogalmaz, bár örül és támogatja, hogy minél több út és járda kerüljön felújításra, nem lehet cél a város megbénítása, csak azért, hogy a júniusi választásra minden elkészüljön. Szerinte a kimaradt négy év útfelújítását nem szerencsés egy tavaszba besűríteni, és inkább időben kellett volna ütemezni ezeket a munkálatokat. 

„Vagy ha már így adódott, hogy egyidejűleg történik az összes beruházás, miért nem lehet a lezárt Deák Ferenc utca helyett a Kelemen László utcát használni a Híd utcáról balra fordulás céljából? Illetve miért nem lehet a forgalmi jelzőlámpákat átállítani azért, hogy több autó tudjon egyidejűleg áthaladni? Ezt a kérdést reggelenként minden Újszegedről Szegedre tartó autós felteszi magában, és joggal érzik úgy, mintha büntetve lennének” – folytatta a levelét. 

Azt is kritizálta, hogy a Torontál téren fizetős a parkolás, ráadásul négy óra után automatikusan lejár, ami a munkába járóknak nem kedvező, mivel nem úszhatják meg büntetés nélkül a műszakot. „Jómagam is így jártam a múltkori közgyűlésnél, amit felháborítónak tartok” – írta a képviselő, majd felszólította a polgármestert, hogy azonnali intézkedést foganatosítson a felmerülő problémák megoldására. 

A harmadik hídról is szót ejtett, amelyre szerinte óriási szükség van, de Botka 22 éve csak ígérget az ügyben. „Szeged város gazdasága elég erős ahhoz, hogy önállóan is belevágjunk egy új híd építésébe... Várja ezt a hidat minden szegedi és újszegedi... De hiába!” – zárta levelét Joób Márton.

 Az elmúlt napokban többször is foglalkoztunk a képviselővel, ugyanis éppen csütörtökön jelentette be, hogy indul a választáson, nemcsak az újszegedi körzetben, hanem polgármesterjelöltként is. Valamint jelenleg eljárás is folyik ellene csalás vádjával, a legutóbbi tárgyalásról szóló tudósításunk itt olvasható.