Zsinórban harmadik éve magyar bajnok Pádár Nikolett 200 méter gyorson

2022 és 2023 után zsinórban harmadszor idén is Pádár Nikolett a nagymedencés felnőtt magyar bajnok 200 méter gyorson, közölte szegedi klubja, a Haász SZUE Facebook-oldalán.

Mint írják, a 18 éves szegedi úszó már féltávnál egy testhosszal vezetett, végül 1 perc 56.83 másodperces idővel ért célba a döntőben, az előfutamhoz hasonlóan több mint két másodperces előnnyel. A dobogó tetején állva mesteréről, a Haász SZUE vezetőedzőjétől, Gellért Gábortól vette át az aranyérmet. Pádár így 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett az idei országos bajnokságon.

Niki jobb időt úszott, mint a dohai világbajnokságon, pedig az ob-ra könnyítés nélkül, rögtön az edzőtábor után, kemény munkából érkeztünk. Ha az elsőségért komolyabb csata lett volna, bizonyára még jobb időre lett volna képes. Meggyőző fölénnyel védte meg a címét. Óriási dolog, hogy tizennyolc évesen már zsinórban harmadszor nagymedencés felnőtt magyar bajnok kétszáz méter gyorson, és akkor még ott vannak a rövidpályás ob-aranyak is. Az elmúlt napokban mutatott teljesítmény rendkívül biztató az olimpiára nézve – nyilatkozta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője.