Megdöbbent a helyi Fidesz, hogy „a fizikai erőszak a politikai véleménynyilvánítás bevett gyakorlatává kezd válni”

Reagált a Fidesz szegedi szervezete a péntekről szombatra virradó éjszaka Victor Hugo utcai irodájuk elleni rongánásra. Valaki ugyanis vélhetően bedobta a Fidesz-iroda ablakát, ami többedszer fordult már elő Szegeden. 

A történtekre szombaton este reagált a Fidesz helyi szervezete, akik a helyi baloldalt okolják. „A dollárbaloldal hecckampánya ismét célt ért, hiszen szombat hajnalban már sokadjára követtek el fizikai támadást a szegedi Fidesz Victor Hugo utcai irodája ellen. Most épp nem veszélyeztettek emberi életeket, mint legutóbb, de az anyagi kár így sem elhanyagolható. A politikai nézetkülönbségek mindaddig elfogadhatóak, amíg nem fajulnak tettlegességig” – áll a közleményben.

Mint írják, mégis megdöbbenve tapasztalják, hogy „a fizikai erőszak Szegeden a politikai véleménynyilvánítás egyre inkább bevett gyakorlatává kezd válni”. A párt végül felszólítja a helyi baloldalt, hogy intsék „önmérsékletre propagandagépezetük üzemeltetőit”.

A szegedi Fidesz-irodát időről időre bedobja valaki, egy emlékezetes eset volt, amikor 2022 júliusában – másfél héttel azt követően, hogy a Kata-törvény ellen tüntetők órákra elfoglalták a Belvárosi hidat – Molotov-koktéllal dobták be a kirakatot.

Az esetről néhány hónappal később a város közgyűlésén vitázott is Botka László polgármester és a helyi KDNP-frakció elnöke, Haág Zalán, utóbbi szerint ugyanis az önkormányzati propagandagépezet működése következtében akarták felgyújtani az irodát.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder