Egykori sportpálya helyén épül parkoló a Kereszttöltés utcánál

Elkészült a Kereszttöltés utcai szervizút és parkolók rekonstrukciója, folyik a Csongor téri parkolók építése és szinte kész a Víztorony tériosztotta meg Facebook-oldalán Nagy Sándor. A szegedi városfejlesztési alpolgármester a Kereszttöltés utca felújításának végeztével adott sajtótájékoztatót a helyszínen. Mint kiderült,

a Kereszttöltés utca 18. belső oldalán egy volt sportpálya parkolóvá alakítását kezdi meg hamarosan az önkormányzat.

Nagy azzal érvelt, kiemelten ügyelnek arra, hogy a zöldterület veszteség is minimális legyen a parkolók kialakításánál. Ezt többek között azzal próbálják elérni, hogy például a Víztorony és Csongor téren funkciójukat vesztett létesítmények helyén építkeznek – előbbi esetében egy vízműves vasbeton építményt bontottak el, utóbbinál pedig egy hőszolgáltatóhoz tartozó épületet.

A másik megoldás pedig, hogy az új parkolókhoz fákat telepítenek és vízáteresztő burkolatot építenek, hogy helyben szivárogjon el a víz, így szolgálva a zöld növényzet fennmaradását. Ennek figyelembe vételével készült el a Kereszttöltés utcai szervizút is, hangzott el a tájékoztatón. Az egykori sportpálya, most „dühöngő” környékének növényzetére tekintettel ráépítéses módszert alkalmaznak majd, így az új parkolók nem sértik fel a fák gyökérzetét, továbbá lesz hely további növények telepítésére. A járda is megújul a helyszín körül.

A Kereszttöltés utca 27. és a Csaba utcai beruházás költsége nagyjából 60 millió forint volt, önkormányzati forrásból állták a Norbo-Ép munkáját, akik a tervekhez képest egy hónappal hamarabb végzeztek a munkákkal. A hátralévő kivitelezés, a sportpálya parkolóvá alakítása várhatóan 40–45 millió forintba fog kerülni.