Az SZTE a harmadik legnépszerűbb egyetem idén

Közzétette az Oktatási Hivatal a felvételizők adatait, melyből kiderül, hogy idén 32842-en, ebből 8395-en első helyen jelentkeztek a Szegedi Tudományegyetem képzéseire. Ezzel az SZTE a harmadik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény a Debreceni Egyetem és a fővárosi Eötvös Loránd Tudományegyetem mögött.

Szegeden az egyetem közleménye szerint a legtöbben, 7153-an a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kart választották. Népszerű még a Természettudományi és Informatikai Kar, ide 5537-en jelentkeztek, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon pedig 4316-an szeretnének tanulni. A meghirdetett 348 szak közül a legnépszerűbb a pszichológia, a programtervező informatikus, a gazdálkodási és menedzsment, a jogász és az általános orvos képzés, írják.

A felvételi eljárás soron következő lépése az egyetemeké, melynek során elektronikus hírlevélben felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel, és folyamatosan tájékoztatják őket a tudnivalókról. A Szegedre jelentkezők az interaktív pontkalkulator.szte.hu oldalon tanulmányi és érettségi eredményeik alapján már most kiszámolhatják várható pontjaikat. A pontgyűjtéshez a következő hónapokban az SZTE minden jelentkezőjének ajánlja, hogy ingyenesen végezze el a Coursera for SZTE programon belül a Tanulás tanulása kurzust.

A program részleteiről az egyetem felvételizőknek szóló oldalán találhatnak részletes információkat. A jelentkezők március 25-től július 10-ig tölthetik fel a még hiányzó dokumentumaikat a felvi.hu rendszerébe, és ugyaneddig módosíthatják a megjelölt szakok sorrendjét is. A ponthatárokat várhatóan július 24-én állapítják meg, amelyek kihirdetését Szegeden idén is a Pont ott partival várják.