Idén elmarad a pálinkafesztivál

Idén nem szervezik meg Szegeden a Toros Pálinkafesztivált, amit hagyományosan március második felében szokták megrendezni, írja a Délmagyarország. Ez lett volna a tizenharmadik rendezvény a sorban.

A pálinkafesztivál a 2009-es születésétől fogva a városi fesztiválszezon nyitórendezvénye volt. Népszerű programelem a böllérverseny és a polgármester konyhája, ahol Botka László állt be a pult mögé és kínálta sült kolbásszal a vendégeket. Tavaly viszont több mint egy évtized után a Széchenyi térről a Dóm térre költöztek a programok.

Puskás László szegedi vendéglátós és a Toros fesztivál főzőversenyének zsűritagja ezt azzal magyarázta a lapnak, hogy a szervezőnek, a Tisza Expo Zrt.-nek nem volt más választása, a város nem adta bérbe nekik a Széchenyi teret, még ha nem is volt szerencsés elköltöztetni a fesztivált.

Az idei szünetnek több oka is van, a Széchenyi térről elköltözés mellett többek között az, hogy a cég átnézte a költségvetést és úgy ítélték meg, idén nincs rá pénz. A Délmagyar megkeresésére Szilágyiné Bitó Klára, a rendezvényszervező cég vezetője technikai okokkal magyarázta a pálinkafesztivál elmaradását, amit jövőre mindenképpen szeretnének újra megtartani.