Felvételt hirdet az MCC. Azt mondják, ez a szegedi fiataloknak és a városnak óriási lehetőség

Elsőéves egyetemisták jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szegedi programja, közölte a szervezet pénteken. „A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményében működő hat Iskolába (Jogi Iskola, Közgazdasági Iskola, MCC-Mindset Pszichológia Iskola, Média Iskola, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, Társadalom-, és Történelemtudományi Iskola) felvételt nyert hallgatók egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez csatlakozhatnak és rengeteg nemzetközi tapasztalatot szerezhetnek” – írják. A képzési programra április 14-ig lehet jelentkezni. 

A közlemény úgy fogalmaz, hogy a szegedi fiataloknak és a városnak óriási lehetőséget jelent, hogy az MCC a csongrádi vármegyeszékhelyen is elérhetővé tette egyedülálló képzéseit. Szeged szellemi és oktatási központ, a hazai felsőoktatás egyik bástyája, a sokszínű és oktatási, kulturális örökségekben gazdag városban pezseg az élet, számos kiváló intézmény található, rendkívül sok tehetséges hallgató tanul.

„Nekik kínál az MCC a felsőoktatást kiegészítő, magas szintű képzést, nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel. Az MCC és a szegedi központ a diákoknak barátokat, egy erős, összetartó és értékeken alapuló közösséget kínál” – fogalmaznak. A képzések során a hallgatókat elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók oktatják, az intézmény lehetőséget  teremt a karrierút tudatos építésére, kapcsolatok bővítésére, izgalmas közösségi programokat szervez, és nívós kollégiumi lakhatást is biztosít.

A képzésre az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeztek, jelenleg Szegeden több mint 60 egyetemista diák tanul az intézményél. Az MCC képzései 17 magyarországi és 9 külhoni településen érhetők el, több mint 7300 diák számára nyújtva lehetőséget. Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében befejező  hallgatók jelentkezését várja, akik valamelyik az adott régió felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

A Mathias Corvinus Collegium a kezdeti szűkös időszakot követően jelentős állami támogatások révén vált a magyar elitképzés egyik központjává. Az intézmény, mely egyes kritikák szerint fideszes káderképzőként működik, az utóbbi években jelentős bővítésen esett át. A kormányzati beavatkozás révén az MCC országos hálózattá nőtte ki magát, tehetséggondozó programjaival már 10 éves kortól kezdődően vonzza a diákokat. A jelentős állami finanszírozás és ingatlanadományok révén az MCC a magyar felsőoktatás egyik meghatározó szereplőjévé vált, képzési programjai pedig a jövendő magyar elit tagjait hivatottak formálni.