Harmadjára is megközelítheti a rakpart szintjét a Tisza

Az OVSZ előrejelző rendszerében szereplő hazai vízmércékre készített számítások alapján a következő hat napban az I. fokú készültségi szintet meghaladó vízállások várhatók a Tiszán.

Szegednél ilyenre nem kell számítani, ugyanakkor a vízszintemelkedés mértéke miatt, csütörtökön ismét lezárhatják a Huszár Mátyás rakpartot, vette észre a Szegedma. A szakemberek a mai nap folyamán dönthetnek a lezárásról a portál szerint. Szegeden a Tisza vasárnap óta 25 cm-t növekedett a vízügyi adatok alapján. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság oldalán elérhető vízszint-előrejelzés szerint megközelítheti a folyó a rakpart szintjét.

Legutóbb január 9-én zárták le pár napra a rakpartot, ez már a második alkalom volt rövid időn belül a mostani szezonban, hogy a Tisza árhulláma miatt nem engedték le az autókat.

Frissítés (16:56): Sári Csaba, az Ativizig Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály szakágazati vezetőjének tájékoztatása szerint előreláthatólag nem zárják le a Huszár Mátyás rakpartot az elkövetkező egy hétben. A Tiszán levonuló jelenlegi árhullám Szegednél pénteken délelőtt fog tetőzni, várhatóan 550 cm-es vízállás alatt – a szegedi alsó rakpart szintje 560 centin van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Ativizig: Nem kell lezárni a rakpartot a következő egy hétben

A Tiszán levonuló jelenlegi árhullám Szegednél pénteken délelőtt fog tetőzni, várhatóan tíz centivel a rakpart szintje alatt.