Tízéves lányt molesztált hónapokon át egy férfi, 12 év fegyházat kaphat Szegeden

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokon is megtartaná a 12 év fegyházbüntetést az élettársa testvérének kiskorú lányát szexuálisan bántalmazó Bács-Kiskun vármegyei férfinél, írják közeményben.

A Kecskeméti Törvényszék ítélete szerint a férfi 2021 novemberétől 2023 januárjáig hétvégenként, éjszaka szexuálisan rendszeresen molesztálta a rá – és élettársára – bízott leánygyermeket 10 éves korától kezdődően. A bűncselekménynek az vetett véget, hogy a lány egy barátnőjének és tanárának mondta el a történteket, majd az iskola jelzését követően a lány anyja feljelentést tett a rendőrségen.

A Kecskeméti Törvényszék a bűnösségét részben beismerő vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú eltiltásra ítélte bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

Az ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést a tényállás részbeni téves megállapítására, téves minősítésre hivatkozva, illetve a kiszabott büntetés enyhítése és a szabadságvesztés börtönben történő végrehajtása érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, a vádlott cselekményének minősítése lényegében törvényes, a kiszabott fő- és mellékbüntetés pedig arányos, így utóbbiak enyhítése sem indokolt. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.