Sokan parkoltak a Csongor téren, mégis elkordonozták a munkaterületet

Egy helyi Facebook-csoportban tettek közzé egy képet a Csongor téri parkolóról, melyen az látszik, hogy a munkások úgy kerítették el a területet egy óra leforgása alatt, hogy a bejegyzés szerint nem szóltak róla előre, nem volt kirakva figyelmeztetés. Az elkerítéssel párhuzamosan már kihelyezték az ott lévő autók szélvédőjére a felszólítást.

A Csongor téren ugyanis mintegy öt hónapig nem lehet majd parkolni, mert a város megkezdi a parkolóépítési projektet, mely során öt szegedi lakótelepi városrészben mintegy nyolcvan parkolót újítanak meg és bővítenek. Tavaly decemberben a Víztorony téren kezdték meg a munkálatokat. A Csongor tér idén januárban lett soros, a téren a már lebontott távhőépület helyére kerülnek majd a parkolók.

„A tervezés során elsősorban olyan helyszíneket kerestünk, ahol például régi közműlétesítmények elbontásával szabadítható fel hely, és így nem kell a zöldterület rovására bővíteni a parkolót. Ezen felül természetesen mindenhol vízáteresztő burkolatok lesznek és fákkal árnyékoljuk a területet” – mondta Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester még tavaly év végén.

„Emellett Szeged továbbra is egy fenntartható város szeretne lenni, fenntartható városi közlekedéssel. Ezért a lakótelepeken továbbra is igyekszünk a közösségi közlekedést minél jobb színvonalon biztosítani és ezekben a városrészekben is folyamatosan fejlesztjük a kerékpáros infrastruktúrát, amihez hamarosan egy kerékpártároló program is társul” – zárta az alpolgármester a tájékoztatóját.

Fotó: Minden, ami Szeged / Facebook