Nyolc napra lecsukják Szabó Bálintot

„A börtönbüntetés retorzió” – mondta az Indexnek Szabó Bálint arra utalva, hogy szerinte azért kell börtönbe vonulnia, mert jelöltette magát főpolgármesternek. A hivatalos indoklás szerint viszont Szabónak egy szabálysértési büntetés befizetésének elmulasztása miatt kell jelentkeznie a Csillagban jövő hétfőn.

A botrányairól elhíresült politikus Facebook-oldalán osztotta meg börtönbehívóját, amelyben a büntetés-végrehajtás felszólította, hogy a Szegedi Fegyház és Börtönbe a személyes iratai mellett vigye magával a gyógyszeres kezeléséről szóló dokumentumait, gyógyszereit és gyógyászati segédeszközeit, valamint iskolai végzettségét igazoló bizonyítványait, okleveleit is.

A levél azt írja, hogy egynapi élelmet és az évszaknak megfelelő öltözéket is vigyen.

„A tavaly augusztusi gazdatüntetés miatt kaptam egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit – mivel börtönben voltam, nem tudtam befizetni, ezért 8 nap elzárásra változtatták” – mondta az Indexnek Szabó, majd hozzátette, hogy a „börtönt retorziónak tartom, mert ahelyett, hogy fülemet-farkamat behúztam volna, 19-re húztam lapot, és bejelentkeztem mint főpolgármester-aspiráns Budapesten”.

Szerinte különös, hogy a szegedi Csillagba kell bevonulnia, hiszen itt már nincs érvényes lakcíme.