Nagyot esett a Radnóti az országos középiskolai rangsorban

Idén is szerepel két szegedi gimnázium a 100 legjobb intézmény rangsorában, de a Radnóti épphogy csak befért a TOP 50-be. Az SZTE Gyakorló is rontott az előző évhez képest, de azért nem akkorát.

Elkészítette országos középiskolai rangsorát a HVG, amit a Délmagyar szemlézett. Három fővárosi gimnázium került a dobogó élére idén, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezet, az Eötvös József Gimnázium a második és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium a harmadik. A legjobb középiskolák listájának első tíz helyére vidékről csak egy, a veszprémi Lovassy László Gimnázium jutott be a tizedik helyen.

Csongrád-Csanád vármegyéből is csak két gimnázium fért be a százba. A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium korábbi helyezéseihez képest jóval hátrébb csúszott: az elmúlt három évben a 29–34. hely között járt, most a 48. helyen végzett. A lista másik szereplője a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, amely szintén rontott. Az intézmény az elmúlt 3 évben a 48–56. helyen állt, most a 64. a rangsorban.

Az egyházi és alapítványi iskolák 10-es listájára nem került fel vármegyei intézmény, a két tanítási nyelvű képzést is folytató iskolák között a Deák a 12. helyen szerepel. Az első 10 helyezett:

  1. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  2. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium
  3. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  4. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)
  5. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
  6. Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)
  7. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
  8. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium
  9. Városmajori Gimnázium (Budapest)
  10. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)