Ritkítja a trolikat az SZKT decemberben

Menetrendi változásokat jelentett be az SZKT a szegedi trolibuszvonal-hálózaton. Mint írják, az 5-ös, 6-os, 8-as, 9-es, 10-es és 19-es vonal járatainak menetrendje december 4-től, vagyis hétfőtől egészen december 21-ig módosul. Azt nem részletezték, hogy miben tér majd el a mostani menetrendtől az ideiglenes változás.

A kiadott menetrendek alapján az látható, hogy a mostani, szeptember óta érvényben lévőhöz képest a tanév ideje alatt érvényes hétköznapokon ritkítják a járatokat, míg a tanszüneti, hétvégi és ünnepnapi menetrend továbbra is a régi marad. A pontos menetrendi változásokat az SZKT oldalán lehet böngészni.

Az új menetrend szerint az 5-ös, a 9-es és a 19-es trolik munkanapokon is általában 20 percenként járnak majd az eddigi csúcsidei 8–12 percezés helyett, a 6-os troli esetében nem lesz ritkítás, csak pár perc eltolódás a húszpercezésben. Munkanapokon a 10-es troli napközben 10–15 percenként jár majd a csúcsidei 6–8 percek helyett, este 10 óra után pedig 20 percenként közlekedik majd.