A szegedi egyetemen 20 többletpontot ér az MCC

A Szegedi Tudományegyetemen „2025-ben az MCC középiskolás programja 20 pontot ér majd”, válaszolta megkeresésünkre az intézmény pénteken. Ugyanígy 20 pontot érnek majd az MTA középiskolások számára kiírt tudományos pályázatai is.

2024-ben nem adnak intézményi pontot az MCC-programokért, írták. Jövőre csak az SZTE saját ingyenes online tanulásmódszertani kurzusa, a Coursera felületén elvégezhető „A tanulás tanulása” (5 pont), és az SZTE Junior Akadémia valamely felkészítő programja (10 pont) ér többletpontot.

Október végén derült ki, hogy a jövőben maximum 70 pluszpontként lehet majd elszámolni az egyetemi felvételi során az MCC középiskolás programbizonyítványát. Nyelvvizsgáért egyébként 36–50 pont, emelt szintű érettségiért 50 többletpont jár.

2025-től a Pécsi Tudományegyetem öt karán is többletpont jár. A jogi, bölcsész, egészségtudományi, műszaki és pedagógiai karokra jelentkező felvételizők ott 10 pontot szerezhetnek MCC-s bizonyítványukkal.

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy az olvasók Budapesten és egész Magyarországon értesüljenek a legfontosabb és legérdekesebb szegedi és környékbeli témákról és történésekről. Ez a cikk ezen együttműködés keretén belül jelenik meg a Telexen is. Ha szeretnéd, hogy még több sztorit tudjunk feldolgozni és az ország elé tárni, támogasd a Szegedert! Az eddig a Telexen megjelent cikkeink ide kattintva érhetők el.