Jótékonysági estet szerveznek a Wesley-nek a szegedi Új zsinagógában

Az Iványi Gábor által irányított egyházi szervezet fenntartásában működő intézmények, így a szegedi iskola jövője bizonytalan, országszerte kampányokat indítottak annak érdekében, hogy a szociális és oktatási tevékenységüket folytatni tudják. A szegedi jótékonysági esemény csütörtökön lesz, és teljes bevétele a városi intézmény megsegítésére lesz felhasználva. Az eseményen az iskola tanulói és oktatói is szerepet vállalnak, a program az Új zsinagógában kerül megrendezésre.

A Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) számos oktatási és szociális intézményt működtet országszerte, melyek jelentős része létfontosságú feladatokat lát el, amik gyakran az állam hatáskörébe tartoznának. Iványi Gábor, aki korábban szoros kapcsolatban állt a miniszterelnökkel, most nyíltan kritizálja a kormányzati intézkedéseket, ami azonban hátrányos helyzetbe sodorta az iskolákat is.

A 2012-ben elfogadott egyházi törvény következtében a MET elveszítette egyházi státuszát és ennek következtében számos állami támogatástól esett el. Bár a strasbourgi bíróság 2015-ben igazat adott az egyháznak, az ítéletben megállapított kártérítés csak részben érkezett meg. Ebben a helyzetben az intézmények, melyek fontos szociális feladatokat látnak el, a konfliktus kárvallottjai lették.