Kamerákat telepít a Vadaspark az elefántházba, ahol már az új jövevény szoktatása zajlik

Újra három elefánt van Szegeden, miután szeptember elején megérkezett a Vadasparkba a Fővárosi Állatkertben 2017 novemberében született Arun. A helyváltoztatásra azért volt szükség, mert abba a korba lépett, mikor a fiatal bikák elhagyják a szülőcsapatukat, a nemzetközi fajmentő tenyészprogramok pedig az állatok természetes viselkedésének megfelelően szervezik további sorsukat.

Azóta már elkezdődött a fiatal elefánt összeszoktatása az idősebb bikákkal – a nyugodt természetű főnök, Shah Rukh és az utána következő Félix – a szegedi Vadasparkban. Az intézmény közleménye szerint sokan érdeklődnek, hogyan érzi magát Arun az új otthonában. Az intézmény szerint sokan érdeklődnek, hogy érzi magát Arun új otthonában, hogy áll az összeszoktatása az itt lévő idősebb bikákkal, illetve mikor lesznek együtt láthatók.

A Vadaspark Facebook-bejegyzése első két kérdésre már most is tudott válaszolni, ehhez egy rövid videót is csatoltak. Mint írják, a protokoll szerint a lehető legnagyobb biztonságra törekedve történik az összeszoktatás, a vezérhímmel, Shah-Rukh-kal már elválasztó korlát nélkül is találkozott Arun. Lépésről lépésre haladunk, a viselkedésüket folyamatosan figyelve.

A szegedi intézmény ezért azt kéri, hogy Arun rajongói is legalább akkora türelemmel várják az új híreket, ahogy mi is végezzük a munkánkat. Nekik megköszönték, hogy örökbe fogadták a fiatal bikát, a felajánlott összeget pedig kamerák telepítésére fordítják, így az érdeklődők is figyelemmel kísérhetik az elefántok mindennapjait. Arun érkezésérők készült egy kisfilm is.