Megszavazták a segélyt a Wesley-nek, szinte minden kérdésben egyhangúlag döntöttek a képviselők a közgyűlésen

Kettő és fél órán át tartott Szeged Megyei Jogú Város szeptemberi közgyűlése, amelyen többek között heves vita után megszavazták az Iványi Gáborék által vezetett Wesley János Óvoda és Általános Iskola és Gimnázium számára nyújtott tízmillió forintos segélyt. A szavazás alkalmával a Fidesz-KDNP frakció kivonult az ülésteremből, miután Tóth Károly előterjesztő névszerinti szavazást kért az ügyben, ugyanakkor a szavazás előtt ők is támogatták a javaslatot, viszont annak módját kifogásolták és törvénytelenségről beszéltek felszólalásaikban.

A másik meghatározó témája a közgyűlésnek Szabó Bálint mandátumának visszavonása volt, amely szavazást azzal indokoltak, hogy Szabót jogerősen elítélték korábban bűncselekmény elkövetése miatt. A kérdést zárt ülésen tárgyalták, de Szabó élőben közvetítette az egészet. A zárt ülésen kérte azt, hogy ne vonják vissza mandátumát, ezt követően azonban a testület egyhangúlag, huszonhat igennel megszavazta a visszavonást, amiről Botka László polgármester tájékoztatta a jelenlevőket a zárt ülést követően.

A többi kérdésben, mint a pályázatok ügyében, a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozás kérdésében és a bölcsödéket– valamint a háziorvosi ügyeletet érintő kérdésekben az összes frakció egyhangúlag szavazott, jellemzően huszonhat-huszonhét igen érkezett minden alkalommal.

Korábban a Telex cikke alapján mi is megírtuk, hogy négyen mondtak fel eddig a Szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium dolgozói közül, mely Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítványának fenntartásában működik, és ősszel sokadszorra került nehéz pénzügyi helyzetbe. A szegedi önkormányzat ezért döntött úgy, hogy tízmillió forintos gyorssegélyt ad az iskolának, amiből egy ideig fedezni tudja a pedgagógusainak bérét az intézmény.