Olvasónk videóra vette, ahogy menekülnek a pénteki lövöldözés résztvevői

Pénteken gázpisztolyból lövés dördült a Hajnóczy utcában, amikor két társaság összevitatkozott. A vita egy adósággbehajtás miatt alakult ki a felek között, akik sajátos módon szerették volna ezt rendezni: késsel, szamurájkarddal és gumilövedékes pisztollyal. Olvasónk éppen a Jósika és a Hajnóczy utca sarkánál biciklizett haza, amikor a felvétele alapján feltételezhetően az elkövetők éppen menekülnek a helyszínről és pár pillanatra megakasztják a forgalmat.

A videón az látszódik, hogy a két feketeruhás férfi egy harmadikat próbál meg betessékelni egy Volkswagen kisbuszba. A harmadik férfi nadrágjából egy viszonylag nagyméretű kés lóg ki, amiért egy negyedik férfi futva nyúlna oda, valószínűleg azért, hogy elvegye tőle, de a többiek nyugtatják, egyikük kezével megakadályozza a mozdulatot.

Képernyőkép olvasónk videójából

Képernyőkép olvasónk videójából

Ezután még három férfi érkezik a kisbuszhoz, ketten távolabbról, futva a zsinagóga felől, a harmadik pedig mintha az anyósülésről szállt volna ki, és sétált volna át az autó túloldalára. A harmadik férfi itt egyébként kezével int is olvasónknak, mintha egy kis türelmet kérne tőle. Ezután mindannyian beszálltak a járműbe, és az ajtó hirtelen becsapása után továbbálltak, ahogyan olvasónk is elbiciklizett a helyszínről.

A rendőrség hétfőn délben adott ki a közleményt, amiben már az szerepel, hogy elkapták a lövöldöző tettesek egy részét, a többi elkövetőt, bár azonosították, még keresik.