A Tiszába vetette magát egy nő csütörtök délután a Belvárosi hídnál, egy pecázó férfi mentette ki

„Éppen kezdtem kipakolni a Belvárosi híd alatt, hogy pecázzak egy kicsit. Tőlem kb 8–10 méterre, egy nő üldögélt, cigarettázott, ivott valami átlátszó folyadékot. Aztán elindult… a Tisza felé” – írja Facebook-posztjában az a férfi, aki tegnap délután mentett ki egy nőt a Tiszából. A nő nagyjából 3 méter után lebegni kezdett a vízfelszínen, arccal lefelé.

Azt írja, neki sem kellett több, „»bassza meg« felkiáltással elkezdtem hívni a 112-t”. Ezután ugrott be a vízbe, és a nőt saját lábán támogatta ki a partra, majd két arra járó pár is segített neki. A kimentett fél négykézláb állva köhögte fel a vizet, majd elárulta, hogy egy férfi miatt akart öngyilkos lenni.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

„Eközben a 112 azt kérdezte, hogy melyik megyében vagyunk?!” A rendőrséggel már könnyebb dolga volt, de posztjában viccesen azt is megjegyzi, hogy miután a rendőrség átkapcsolta a mentőkhöz, az ottani diszpécser a harmadik kérdésben azt vetette fel, hogy verejtékezik-e a sérült. „Mondtam neki, hogy most húztam ki a Tiszából…? Kb 1 percig volt víz alatt.” Végül a rendőrök és a mentősök is megköszönték a segítségét.

A férfi a posztját azzal zárja, hogy nagy hiba, hogy most már bármelyik segélyhívót is tárcsázzuk, mind ugyanoda, egy központi számra csörög, ami nem helyi, így sokkal lassabb folyamattá válik az életmentés. „Arra szeretnék rávilágítani, hogy ha a focira szánt pénz felét az egészségügy fejlesztésére fordítanánk, talán nagyobb biztonságban lennénk” – írja.

Van segítség! Ha hasonló gondolatai vannak, hívja a 116–123-as lelki elsősegély telefonszámot. Ígérje meg, hogy most rögtön nem tesz semmit és keresse fel ezt az oldalt! Ha másért aggódik, ezt az oldalt látogassa meg.