Terelik az SZKT járatait az augusztus 20-ai tűzijáték miatt

Az Államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan augusztus 20-án, vasárnap délelőtt a 2-es villamos és az 1-es vasútvillamos járatpótlói, délután pedig az 5-ös és a 6-os trolibuszok vonalán lesznek ideiglenes változások az SZKT közleménye szerint.

Az 1–2-es jelzésű járatpótló autóbuszok mindkét irányban terelőútvonalon közlekednek, tervezetten 7:30 és 12:30 közötti időszakban a Széchenyi tér Károlyi utca és Kiss Ernő utca közötti szakaszának lezárása miatt, a városháza előtt lesznek ekkor ugyanis a hivatalos programok. A terelés miatt kisebb késések lehetnek, ám a járatok minden jelenleg is használt megállóhelyet érintenek majd.

Már megírtuk, hogy az este 9 órakor kezdődő tűzijáték miatt a Belvárosi híd mindenki elől lezárásra kerül 20:30 és 21:30 között, így az 5-ös és a 6-os trolik módosított útvonalon, a Bertalan hídon át közlekednek. A trolik az újszegedi végállomás irányba a „Torontál tér (P+R)” és a „Csanádi utca”, míg a Körtöltés utca végállomás irányába a „Torontál tér (P+R)” megállóhelyeket nem érintik. A többi megálló és a járatok terelt útvonala az SZKT oldalán érhető el.

Arra is figyelmeztet a társaság, hogy a tűzijáték befejeztével, 21:30 körül nagyobb utasterhelés várható, ezért trolibuszokkal, illetve buszokkal sűrítőjáratokat közlekedtetnek az 5-ös vonalon a Körtöltés utca, a 19-es vonalon Makkosház és Tarján Víztorony tér, valamint a 9-es vonalon Lugas utca végállomások irányába a Széchenyi téri trolibusz-megállóhelyekről indulva, mégpedig a felmerülő utazási igények szerint.