Nemcsak a tram-train, hanem az autóforgalom is megsínyli a villamossínek cseréjét augusztusban

Mint azt megírtuk, nagyjából két hétre megváltozik a tram-train menetrendje felújítási munkálatok miatt. A Szegedi Közlekedési Társaság közleménye szerint azonban az autóforgalom is csak terelőútvonalon és más utcákban lesz lehetséges az érintett szakaszokon. A Széchenyi tér és a Galamb utcai ívekben a síncsere miatt a tér északi oldalán az autók az Anna-kút felől a Stefánia felé a Horváth Mihály utcán tudnak majd közlekedni. Emellett a tér nyugati oldalán a parkolási lehetőség átmenetileg megszűnik a Nagy Jenő és a Károlyi utca között.

Fotó: Szegedi Közlekedési Társaság

Forgalomváltozás lesz továbbá a Bánomkert soron és a Galamb utcában is. A Galamb utcában mind az Indóház téri, mind a Boldogasszony sgt-i csomópontban munkavégzés lesz, az említett utcák átmenetileg egyirányúak lesznek. Az SZKT felhívja a figyelmet arra, hogy ez idő alatt a „Kőlyuk” is le lesz zárva MÁV-munkavégzés miatt a gépjárműforgalom elől. A Szent Ferenc utcai parkolót a Galamb utca felé nem lehet majd  elhagyni, az zsákutcává válik.

Fotó: Szegedi Közlekedési Társaság

Nem csak a tram-train, villamos és autó, hanem a buszok forgalma is módosul majd, méghozzá az Indóház téren. A 20-as járat mindkét irányban a Bem utca elején fog majd megállni, a 21, 77, 90-es járatok pedig a Bánomkert sor – Galamb utca érintésével fordulnak majd meg, felszállásra pedig a Galamb utcában lesz lehetőség. A 21-es és a 77-es járatok a Szeged vasútállomás irányába ideiglenes megállóhelyeket kapnak a Bécsi körút és Oldal utcánál és kihagyják a Szent Ferenc utca megállóhelyet. A helyközi járatok a Boldogasszony sugárúti ideiglenes megállóból indulnak majd útnak.

Fotó: Szegedi Közlekedési Társaság