Hivatalos: kivonul a Salamander az országból, bezárják Kárász utcai üzletüket is

Kivonul Magyarországról a Salamander cipőáruház, az üzleteiket végleg bezárják, a készleteiket kiárusítják, mindezt a Facebook-oldalukon jelentették be szerdán. Azt írták: „A Salamander tulajdonosa úgy döntött, hogy a jövőben nem kívánja folytatni a kiskereskedelmi tevékenységet Magyarországon.” A hazai üzleteikben megkezdték a végkiárusítást, így minden termékük akciós áron kapható mostantól.

Korábban megírtuk, bezár a Kárász utca 16. szám alatt található Salamander cipőbolt is. Azt viszont továbbra sem árulták el, hogy mikor, bár egyes információk szerint nyár végén, szeptemberben búcsúznak. Az Ungár-Mayer palota aljában lévő üzlet mintegy 22 évvel ezelőtt nyitott meg. Az okokról nemrég Ripost írt: a német anyavállalat, az Ara Group csődközeli helyzete miatt bezárja a Salamander és a Delka külföldi üzleteit.

A két kereskedőház felszámolása 37 helyszínen 300 alkalmazottat érint Ausztriában, de a magyarországi, szlovákiai és a csehországi cipőboltok is hasonló sorsra jutottak. A vállalat jelenleg az Ara Shoes márkára összpontosít, a Salamanderhez pedig befektetőket keresnek. A német anyacég több mint 3,3 millió euró állami segélyt kapott a koronavírus miatt, de így is mintegy 9 millió eurós veszteséget termeltek 2021-ben.