Csődközelben az anyacég, bezárhat a Kárász utcai Salamander

A Webrádió úgy értesült, biztosan bezár a Kárász utca 16. szám alatt található Salamander cipőbolt, azt azonban még nem tudni pontosan, hogy mikor, bár egyes információk szerint nyár végén, szeptemberre történhet meg mindez. Azt írják, az üzlet jelenleg is akciózik, ám ez nincs összefüggésben a bezárással.

Az Ungár-Mayer palota aljában lévő Salamander a portál szerint mintegy 22 évvel ezelőtt nyitott meg, 2023-ban pedig véget ér a történet. Az üzletben a Bugatti vagy a Reiker márkák is kaaphatóak, most jelentősen olcsóbban: a portál értesülése szerint az akciót visszavonásig vagy a készlet erejéig fenntartják.

Az okokról nemrég a Ripost írt: a német anyavállalat, az Ara Group csődközeli helyzete miatt bezárja a Salamander és a Delka külföldi üzleteit. Mint írják, a két kereskedőház felszámolása 37 helyszínen 300 alkalmazottat érint Ausztriában, de a magyarországi, szlovákiai és a csehországi cipőboltok is hasonló sorsra jutottak.

Nem ez az első eset a lap szerint, hogy az anyacég bajban van, hiszen a kétezres években is nehéz időszakot élt meg a cégcsoport. A vállalat jelenleg az Ara Shoes márkára összpontosít, a Salamanderhez pedig befektetőket keresnek. Az elbocsátott alkalmazottaknak igyekeznek más munkahelyeket találni a Der Standard német lap beszámolója szerint.

Azt is írják, hogy a koronavírus-járvány alatt a német anyacég több mint 3,3 millió euró állami segélyt kapott, azonban ez sem segített rajta, hiszen a Salamander 1 év alatt mintegy 9 millió eurós veszteséget termelt 2021-ben.  

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder