John Wick 600 lóerős Freightliner kamionja vezeti fel a szegedi felvonulást pénteken

Harmincharmadik alkalommal, idén is lesz nemzetközi kamionos és motoros találkozó Szeged-Sziksósfürdőn július 14-étől 16-áig. A hétvégi programok azonban nem csak a kamionosoknak és a motorosoknak szól, hanem mindenkinek, aki szereti a több száz lóerős gépeket. Ezen kívül hagyomány, hogy lesz zene, strandolás, vetélkedők, kiállítás is a sziksósi strandon.

A szegedi Európa egyik legnagyobb és legrégebbi kamionos találkozóját viszont szintén szokás egy kamionos vonulással felvezetni, ami július 14-én, pénteken 17 órakor indul a Sziksósfürdői kempingből.

Az útvonalban eredetileg a Huszár Mátyás rakpart is benne volt, ám végül törölték: Ágoston Attila főszervező azt mondta a Szeged365-nek, hogy az önkormányzat az utolsó pillanatban jelentette be, hogy a Zöld Város koncepcióra hivatkozva nem engedik le a kamionokat a Tiszához. Ennek értelmében természetesen a kamionos gyorsulási verseny az idén is elmarad.

A teljes, kedden délután bejelentett végleges útvonal így a következőképpen néz ki: Sziksósfürdő – Izabella híd – Rókusi körút – Makkosházi körút – Budapesti körút – Szilléri sugárút – Római körút – Brüsszeli körút – Berlini körút – Párizsi körút – Kossuth Lajos sugárút – Izabella híd – Sziksósfürdő kemping.

A felvonulást az a Freightliner kamion vezeti majd, amelyik a Mel Gibson szereplésével forgatott John Wick előzménysorozatban is látható lesz hamarosan. A sorozat akciójeleneteiben feltűnő 14 ezer 600 köbcentis, 600 lóerős Caterpillar motorral hajtott csőrös kamion közel 9 tonnás és 12+4 fokozatú kézi váltóval van megspékelve. A teljes program ide kattintva tekinthető meg.