Egy ideig megállnak Dorozsmán is a budapesti InterCityk

Több, Szegedet érintő vasútvonalon június 25. vasárnaptól július 14. péntekig a szegedi nagyállomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, írja a MÁV. A budapesti InterCity-járatok ez idő alatt Kiskundorozsmán is megállnak majd.

Ami a legnagyobb, bár keveseket érintő változás, hogy a Kiskunfélegyháza–Szeged között közlekedő személyvonatok helyett Kiskundorozsma és Szeged között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

  • A Szeged–Békéscsaba, illetve Szeged–Orosháza közötti vonatok csak Szeged-Rókusig közlekednek és onnan indulnak. Szeged állomás és Szeged-Rókus között mindkét irányban a tram-train-járatokkal utazhatunk.
  • A Napfény InterCity és egy S20-as vonat, valamint az Aranyhíd Expreszvonatpár – 2 perccel – módosított menetrend szerint közlekedik Szeged és Kiskundorozsma között, mindkét irányban megállnak Kiskundorozsma állomáson.
  • A Szeged–Kiskunfélegyháza közötti személyvonatok Kiskundorozsmáig és onnan közlekednek. Szeged és Kiskundorozsma között mindkét irányban pótlóbusszal kell utazni.

A Szeged-Rókus és Szeged közötti vonalszakaszra érvényes vasúti menetjegyeket a vágányzári időszakában elfogadják a tram-traineken (tehát a szegedi 1-es és 1A villamsokon) Rókus állomás és Szeged vasútállomás közötti vonalszakaszon.