Lázár János: Vásárhely semmiféle támogatásra nem számíthat, ha Márki-Zay Pétert választják újra

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad; Márki-Zay Péter idegen érdekeket szolgál. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő fideszes politikus csütörtökön a Rádió 7 Közös nevező című műsorában a korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyi és országos politikai lépéseit lassú halálnak nevezve egzisztenciális okokra vezette vissza Márki-Zay Péter azon bejelentését, hogy újra indulni akar a polgármesteri posztért.

Lázár János úgy fogalmazott, bízott abban, hogy ha valaki akkorát bukik az ország első számú vezetői pozíciójáért folytatott küzdelemben, mint Márki-Zay Péter, akkor saját magától rájön arra: árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad. Azt gondoltam, hogy talán marad benne annyi józan ész, hogy félreáll és hagyja boldogulni a városát, és eltűnik a politika és a közélet színpadáról, merthogy a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben.

Lázár szerint ha valaki egyszer az országos politikában elbukik és veszít, arra nagy hiba lenne rábízni Hódmezővásárhelyt. Mindegy, hogy melyik párthoz tartozik, egy vesztes és egy bukott ember csak vesztessé és bukottá tud tenni egy várost. A fideszes politikus szerint a kormány tagjaként azt kell mondjam, hogy ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, ami persze szíve joguk, és van persze lehetőségük erre,

akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak.

Mint mondta, ennek egyszerű oka van, ami nem Hódmezővásárhelyről szól, hanem arról, hogy 2022-ben létezett egy csoport, amely az ország sorsát pénzért – személyesen is fölvett pénzért – idegeneknek akarta kiszolgáltatni. Azért, mert szerinte el akarták adni Magyarországot idegen érdekeknek, és ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette.

Fotó: Lázár János / Facebook

A miniszter úgy véli, az adófizetők pénzét, a közösség pénzét nem lehet egy olyan emberre bízni, sem helyi, sem országos szinten, aki teljesen egyértelműen idegen érdekeket szolgál. Márki-Zay Péter pénzt kapott személyesen azért, hogy idegen, külső érdekeket szolgáljon, ilyen emberrel nem tudunk és nem fogunk együttműködni – tette hozzá Lázár János, kitérve arra is, hogy a dokumentált és bizonyított 2022-es történésekről számos információ fog napvilágot látni rövid időn belül.

Lázár hangsúlyozta, az, hogy ellenzéki vagy fideszes polgármestert választanak, a vásárhelyiekre tartozik. A kormány elég jól elvan, ha egy várost ellenzéki polgármester vezet, mint Szegeden, és akkor is, ha kiváló kormánypárti polgármester, mint Debrecenben, Székesfehérváron vagy Győrött. Szerinte azonban, nem lehet olyan emberre bízni a város jövőjét, aki az adóforintokat úgy akarja felhasználni, hogy eközben idegen érdekeket szolgál.