Májusban ismét ellátogatott Szegedre a francia luxushajó, a Victor Hugo

Idén is Szegeden járt a Victor Hugo folyami luxushajó, mely egyébként számos túra során járja Európát az 1976-ban alapított Croisi Europe Cruises égisze alatt. A cruisemapper.com weboldalon követhetőek a hajó útja, amik szárazföldi programot is tartalmaznak, például a mostani, ami Budapestről Magyarkanizsán át egészen Tokajig tartott, majd ugyanezen útvonalon ment vissza.

A 82 méter hosszú MS Victor Hugo bár a Tiszán nagynak számít, a Croisi Europe flotta egyik kisebb tagja, ami azért előnyös, mert sekélyebb vizeken is könnyen hajózik. 2000-ben épült, majd 2019-ben egy felújításon is átesett. A két utasfedélzetén negyvenöt kabin található. 

Egyébként jelenleg negyvenöt hajóval rendelkezik Európa legnagyobb folyami hajótársasága. Többek között Olaszország, Franciaország, Portugália, Németország, Belgium, Spanyolország, Ausztria, illetve néha Magyarország folyó menti városaihoz kínálnak utakat, ahol aztán helyi programokat is szerveznek. lt héten kedden Csongrádnál kötött ki.

A hajókövető oldal alapján Szegeden május 22–23-a, valamint a visszaút során május 29–30-a között tartózkodott a francia luxushajó. Ez utóbbinál Kipper György is jelen volt, aki lefilmezte, ahogy a szegedi kikötőjéből kihaladva vesz egy 180 fokos fordulatot és továbbáll Szerbia felé, hogy aztán a Dunán felhajózva újra Magyarországra, azon belül budapesti végállomására érjen.