RTL Híradó: egy hajléktalan ölhette meg társát Újszegeden

Ahogy azt megírtuk, holttestet találtak rendőr járőrök vasárnap délután Újszegeden a Temesvári körút és a Szőregi út csatlakozásánál, felmerült az idegenkezűség gyanúja is. A rendőrségre fél öt körül érkezett bejelentés, amely alapján járőrök találtak rá a holttestre. 

Az MTI azt írta este kilenc óra magasságában, hogy a közelben lakók szerint a mintegy egyhektárnyi terület közepén lévő facsoportoknál hajléktalanok laktak, akik között gyakoriak voltak a durva szóváltások. Az RTL Híradó úgy tudja, egy öregebb férfi már régóta ott élt, egy fiatalabb, börtönviselt viszont nemrég költözött oda, egyikük lehet az áldozat, azt viszont nem tudni, melyikük.

Az RTL Híradó arról is értesült, hogy a késő délután történt emberölés előtt nem sokkal a rendőrséghez bejelentés érkezett egy helyi hajléktalanszállóról, hogy valaki egy késsel dörömböl az ajtón, és azt kiabálja, meg fog ölni valakit. Egyelőre nem biztos, hogy ennek az incidensnek köze van az emberöléshez.

Szegeden emberölés legutóbb nagyjából két hete történt, akkor Felsővároson ölte meg tajvani származású, negyedéves orvostanhallgató barátnőjét egy férfi vadászpuskával. Ezt megelőzően április elején egy szegedi férfi megölte testvérét, majd saját magával is végzett.