Negyedéves orvostanhallgató volt a tajvani lány, akit barátja vadászpuskával lőtt le Szegeden

Az RTL Híradójának riportjából további részletek derültek ki arról a szombaton nyilvánosságra került esetről, mely során két holttestet találtak Felsővároson, egy Dankó Pista utcában található társasház lakásán. Erre úgy derült fény, hogy a férfi szülei értesítették a rendőrséget, hogy két napja nem tudják elérni a fiukat, ezután ment ki a rendőrség a barátnőjéhez, ahol megtalálták a holttestet.

A riport szerint a másik áldozat egy tajvani orvostanhallgató lány volt. Az egyik szomszéd arról beszélt az RTL-nek kilétét nem felfedve, hogy a lány csak angolul tudott, magyarul csupán néhány szót, és nem sokat lehetett látni a házban, de néha találkozott vele. Elmondása alapján ekkor a diáklány kedvesen köszönt és fiatalos volt, a húszas éveiben lehetett, bár először még arról szóltak a hírek, hogy mindketten harminc év körüliek voltak.

Az RTL aztán kiderítette, hogy a lány negyedéves orvostanhallgató volt az egyetemen, az áldozat barátja pedig informatikusként dolgozott, és a gyilkosság előtti napokban elbocsátották a munkahelyéről. A rendőrség már szombaton közölte, hogy felmerült az idegenkezűség gyanúja, és emberölés miatt indítottak eljárást.  A férfi állítólag az apja vadászpuskájával lőtte le a lányt, és azzal végzett magával is.

Az RTL szerint az elkövető nem hagyott búcsúlevelet, és egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor történt a gyilkosság, és mi játszódhatott le előtte a pár között.

Fotó: Donka Ferenc / MTI

A TV2 Tények riportja szerint viszont a harminc év körüli férfi egy számítástechnikai üzletet vezetett. Úgy tudják, gyakran járt a nőnél, akivel nem lakott együtt. Nem megerősített információik szerint a férfi betegesen féltékeny lehetett, az sem zárható ki, hogy az orvostanhallgató szakítani akart vele, amit nem tudott feldolgozni.

Ami még érthetetlenebb részlet, hogy a szomszédoknak nem tűnt fel hangos veszekedés vagy durranás sem, pedig vadászpuskáról volt szó. A Tények úgy tudja, a bejárati kaput a lakók mindig kulcsra zárják, így nem zárható ki, hogy a férfi benyomta azt, így jutott be a házba. Erre utal szerintük, hogy a helyszínelők nyomokat rögzítettek a kapun is.