Dujshebaev: Kerestek a Szegedtől, de ők mindig válogathatnak az edzők között

Saját bevallása szerint valóban keresték a magyar bajnoki címvédő OTP Bank–Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától Talant Dujshebaevet, a lengyel Kielce kirgiz vezetőedzőjét, aki szerint a szegedi klub van akkora, hogy bármikor válogathat a lehetséges trénerek között. Az 54 éves szakember az M1 aktuális csatornának adott hétfői interjújában úgy jellemezte a Tisza-parti egyesületet, mint egy hatalmas klub, kiváló szurkolótáborral és nagyszerű létesítménnyel.

Bármilyen nehéz is most a helyzet Kielcében, és hiába voltam kapcsolatban a Szeged mellett több más csapattal is, jelenleg érvényes a szerződésem a mostani egyesületemnél, ezért sem tudtam azt mondani, hogy biztosan elmegyek innen akár Szegedre, akár máshova – mondta Dujshebaev, aki ugyanakkor nem zárta ki, hogy a jövőben még visszatérjen Magyarországra.

Az orosz és spanyol állampolgársággal is rendelkező edző szerint „nagyon népszerű ott a kézilabda, a Veszprém és a Szeged pedig minden idényben esélyes a Bajnokok Ligájában is a jó eredményre. A magyar bajnokság ráadásul nagyon erős, évről évre egyre jobbak a klubok, csak meg kell nézni a Ferencváros, a Tatabánya, a Csurgó vagy a Balatonfüred példáját”.

Dujshebaev a Veszprém elleni BL-negyeddöntős párharc csütörtöki első mérkőzéséről azt mondta, játékosait egyáltalán nem kell motiválnia, mert már önmagában az lelkesíti őket, hogy pályára léphetnek a magyar csapat ellen. Nagyszerű együttes, mindig óriási kihívás ellenük játszani, és én nagyon tisztelem őket. A tréner irányításával az előző idényben a Kielce az elődöntőben búcsúztatta a Veszprémet. Ami tavaly történt, arra már történelemként tekintek, egyáltalán nem foglalkozom vele, mert mindig csak a soron következő mérkőzésre koncentrálok.

Az edző a légióskodást választó magyar kézilabdázók közül Ilics Zoránt, valamint Rosta Miklóst emelte ki mint nemzetközi szinten is érdekes játékost, és úgy vélte, teljesen normális a magyarok külföldre igazolása azért, hogy minél nagyobb esélyük legyen a BL-ben játszani.