A 2-es vonalon jár majd a nosztalgiavillamos a borfesztivál alatt, újra lesz időalapú jegy

A Szegedi Közlekedési Társaság – több év szünet után – hivatalosan is elindítja a 313–314-es pályaszámú nosztalgia-ikerkocsikat a borfesztivál ideje alatt, melyekkel a 2-es villamos vonalán utazhatunk majd. Vagyis Vértó (Európa liget) és a szegedi nagyállomás között fognak ingázni jó idő esetén, ugyanis esőben nem közlekednek.

A nosztalgiavillamosok pénteken és hétvégén járnak majd, vagyis május 12–14. és május 19–21. között, menetrendjük az SZKT oldalán olvasható. A villamost a próbajárat során egyik olvasónk már észlelte, ekkor azonban még nem volt biztos, hogy ki is hozzák az ünnepek alatt, mint nosztalgiajárat. A 313–314-es pályaszámú nosztalgia-ikerkocsikról bővebben korábbi cikkünkben írtunk.

    KAPCSOLÓDÓ CIKK:

    A borfesztivál alatt újra járhat majd az SZKT legelső nosztalgiavillamosa, hétfőn próbáztak vele

    A Szegedi Közlekedési Társaság ismét kihozta a forgalomba a 313-as és 314-es pályaszámú az FVV acélvázas ikerkocsit. ekkor még nem lehetett tudni, hogy mi célból.

    Ahogy tavaly, úgy idén is lehetőség lesz úgynevezett „időalapú jegyet” venni, amelyek a

    • Szeged napja ünnepségsorozat alkalmával május 12-e üzemkezdet és május 21-e üzemzárás között,
    • valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai estéjén vagy az „esőnapon” vehetőek igénybe.

    Az „időalapú jeggyel” 18 órától másnap reggel 6 óráig korlátlan átszállással lehet utazni bármely szegedi helyi közösségi közlekedési járaton, kivéve az éjszakai buszokat. Arra kell csupán figyelni, hogy a menetjegyet a fenti időszakban a jármű fedélzetén lévő automata jegykezelővel, azaz időpecséttel kell érvényesíteni.

    Ezen felül május 11. a Közlekedési kultúra napja, ennek kapcsán országszerte számos programot hirdettek meg a hivatalos oldalon.