Momentumosok országszerte felmatricázták a Fidesz irodáit a Karmelitánál történt rendőri fellépés miatt

A Momentum aktivistái országszerte felmatricázták a fideszes pártirodákat, így a szegedi Victor Hugo utcai helyiség ajtajára is jutott ilyen matrica, melyeken az áll, hogy „ez itt a gyerekverő állampárt irodája”. A poszthoz azt írták magyarázatként, hogy „Orbán Viktor gyerekeket és pedagógusokat veret meg gumibottal és fújat le könnygázzal, hogy állva maradhasson a kordon”, ám nem hagyják, hogy az „igazságos oktatásért” küzdőket megfélemlítsék. 

A szegedi szervezet alelnöke, Halász Noémi azt írta közösségi oldalán az akcióról, hogy szombat este Körmendi Zoltánnal, a szegedi Momentum elnökével és néhány aktivistával matricákat helyeztek el a Fidesz-irodán „jelezve, hogy milyen pártnak az irodája is ez”. Szerinte az a párt, amely magát családbarátnak vallja magát, miközben „kiskorúakat fúj le könnygázzal és diákok felé mutat rendőri túlkapást”, az hazug, és nem más, mint egy „gyerekverő állampárt.”

Fotó: Halász Noémi / Facebook

„Ez a fajta bánásmód Magyarország rendszerváltás utáni történelmében példátlan. Mert hiszen ne legyünk naívak, nem egyszerű rendőri hiba volt, ami a legutóbbi tüntetésen történt, hanem minden bizonnyal a Fidesz felsővezetéséből történt ennek a tüntetésnek az ilyen módon való elfojtása. Nem engedhetünk a Fidesznek. Ki kell állnunk a jogaikat képviselő tanárok mellett, és az iskolákért, a tanulási jogaikért küzdő diákok mellett” – írja bejegyzésében Halász Noémi. 

Úgy véli, a diákoknak joguk van tüntetni, a tanároknak joguk van sztrájkolni és mindenkinek joga van ahhoz, hogy szabadon véleményt nyilváníthasson. A Karmelitánál álló kordon pedig jogszerűtlenül áll szerinte, így azt el kell bontani.