Az IWG Szegeden terjeszkedik, hibrid munkavégzéshez nyitnak irodákat Regus Cédrus Liget Offices néven

A „15 perces város” koncepcióját kívánja erősíteni a hibrid munkamegoldások piacának első számú szolgáltatója, az IWG, amelyhez a Spaces és a Regus brandek is tartoznak. Ezért közleményük szerint Szegeden, a Cédrus Ligetben, a város sétálóutcáitól 10, az egyetemtől 6–12, valamint a város legnagyobb bevásárlóközpontjától 2 perc sétára nyit egy újabb munkaterületet. A projekt az épületkomplexum tulajdonosával kötött partnerségi megállapodás eredménye, az IWG platformja által pedig egy márkás és rugalmas munkakörnyezet születik.

A „15 perces város” koncepciója azt jelenti, hogy az emberek mindennapi szükségleteik, így a lakhatás, a bevásárlás, az egészségügyi ellátás és a munkahely 15 percnyi ingázással elérhető körzetben legyen. Ennek lényeges pillére a különböző irodai megoldások megteremtése is, a munkahely közelsége és rugalmassága miatt. A hibrid munkavégzés révén a vállalatok jelentősen alacsonyabb költségalappal dolgoznak. Népszerűségével a hagyományos irodák kihasználtsága csökken: a vállalkozásoknak egyre kevesebb állandó irodára van szükségük.

Mint írják, Szegeden erős a színvonalas munkaterületek iránti kereslet. A vállalat célja, hogy az 1338 négyzetméteres Regus Cédrus Liget Offices – ahol privát irodák, tárgyalók, co-working és kreatív terek állnak majd rendelkezésre – kielégítse az ország déli részében a magas minőségű, rugalmas munkaterületek iránti növekvő keresletet. A Bakay Nándor utcában található irodák már működő vállalatok és induló vállalkozások számára biztosít munkaterületet, az IWG Design Your Own Office szolgáltatása pedig lehetővé teszi, hogy a bérlők az irodákat saját igényeik szerint rendezhessék be.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

„A szegedi nyitással tovább erősítjük jelenlétünket Magyarországon. Szeged fontos üzleti központként ideális helyszín számunkra, amely lendületet ad terjeszkedési terveinknek. A kiváló minőségű, rugalmas munkaterületek iránti igény továbbra is növekszik és a hibrid munkavégzés válik az új sztenderddé. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Cédrus Ligettel közösen dolgozhattunk a projekten és a Regus márkát továbbfejleszthetjük egy olyan megállapodás keretében, amely csúcsminőségű munkaterülettel bővíti az épületet” – mondta Mark Dixon, az IWG vezérigazgatója és alapítója a közlemény szerint.

Chu Phan Huang, a Cédrus Liget vezetője úgy fogalmazott, „nagy örömünkre szolgál, hogy az IWG hibrid munkamegoldások márkája, a Regus a mi létesítményünket választotta új központjának létrehozására. Szeged belvárosának kapujában található különleges lokációnk komoly keresletet teremtett a csúcsminőségű munkahelyek iránt, együttműködésünk a Regus márkával pedig tovább növelte a létesítmény értékét és az általa nyújtott szolgáltatásokat”.

Az IWG egy brit holdingcég, amely szolgáltatott irodákat több márkanév alatt is, beleértve a Regus-t. Utóbbi kiadó irodákat, közösségi irodákat, tárgyalókat, üzleti címet és székhelyszolgáltatást kínál ügyfeleinek. A rugalmas munkaterületek és a co-working piacának globális vezető hálózata, több mint 120 országban található 3500 helyszínnel. Magyarországon eddig kizárólag Budapesten vannak érdekeltségeik, ezentúl Szegeden is jelen lesznek. Az anyavállalat ügyfelei között a világ legsikeresebb vállalkozói és magánszemélyei, valamint a Fortune 500 vállalatainak 83%-a is megtalálható.