Mészáros Lőrinc egykori jobbkeze, a 4iG elnöke lett az SZTE kuratóriumának új tagja

A 4iG Nyrt. arról tájékoztatta az Indexet, hogy a Szegedi Tudományegyetem alapítványának kuratóriumi ülésén Jászai Gellértet, a 4iG csoport elnökét választották meg kuratóriumi tagnak. Még korábban megírtuk, hogy miután az SZTE alapítványának kuratóriumi tagját, Lantos Csabát energiaügyi miniszterré nevezték ki, február 15-ei hatállyal lemondott a szegedi egyetemet irányító kuratóriumban betöltött tisztségéről.

Az Indexnek küldött közlemény szerint Szabó Gábor, az SZTA kuratóriumi elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja azzal indokolta a kinevezést, hogy Jászai Gellért a magyar informatikai és telekommunikációs ágazat meghatározó szereplője, aki szerteágazó üzleti tapasztalatának köszönhetően egyedülálló értéket és szemléletmódot hozhat a kuratórium munkájába.

A lap szerint a 4iG csoport elnöke megválasztása után azt mondta, megválasztásával tovább erősíti az egyetem tudását a digitális tudás és gazdaság kapcsolatában. Jászai Gellért kiemelte, hogy a Szegedi Tudományegyetem Magyarországon a hazai informatikai és mérnöki képzés egyik kiemelkedő központja, és a 4iG szakértői, illetve szegedi kirendeltségük hosszú évek óta együttműködik az egyetemmel.

Jászai Gellért arról lett ismert, hogy Mészáros Lőrinc jobbkezeként tevékenykedett, azóta a 4iG Nyrt. elnökeként még a Vodafone felvásárlása is hozzá kötődik, a cége pedig a magyar telekommunikációs ipar egyik legnagyobb szereplője.

A 24.hu azt írja, Jászai elődje, Lantos Csaba havonta 1 és 5 millió forint közötti fizetést kapott az alapítványi feladatának ellátásáért a vagyonnyilatkozata szerint, nem tudni, hogy ez fennmarad-e utódjánál is. A lap emlékeztet, Jászai a 4iG fő tulajdonosa, Lantos pedig a társaság tanácsadó testületének tagja, amiért szintén milliós fizetés jár neki.