Elkezdődött a pere a barátja élettársát megvásárló, majd barátját agyonütő férfinek Szegeden

Elkezdődött a Szegedi Törvényszéken szerdán annak a férfinak a pere, aki a vád szerint 3,5 millió forintért megvásárolta barátja élettársát, majd miután összevesztek, egy vascsővel agyonütötte a férfit, az esetről korábban mi is beszámoltunk. A férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntettével vádolják.

A közlemény szerint a két férfi barátok voltak, a vádlott a Csongrád-Csanád vármegyei, tömörkényi tanyáján segítette is a gazdálkodásban a sértettet, akinek élettársával közös gyermeke született, de kapcsolatuk megromlott. A gyilkos és a barátja élettársa között 2021 elejére érzelmi viszony alakult ki. A két férfi abban állapodott meg, hogy 3,5 millió forint ellenében viheti a nőt barátja.

A későbbi gyilkos a tette előtt néhány nappal át is adta a pénzt, és megállapodtak, hogy a részleteket később beszélik meg. A barát és az asszony azonban április 24-én összeveszett, a nő a közös gyermekükkel elment a tanyáról, majd felhívta a vádlottat, aki ezután autóval odament. A tanya udvarán a két férfi vitatkozni kezdett, a barát pedig további egymillió forintot követelt a gyermek elengedéséért. A szóváltás verekedéssé fajult, a férfi pedig felkapott egy vascsövet, és azzal kétszer fejbe ütötte barátját, aki a helyszínen meghalt.

A vádlott ezt követően üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet és a vascsövet elcsomagolta, autójával ismeretlen helyre szállította, és elrejtette. A holttest azóta sem került elő. A vádlott a vérnyomokat is megpróbálta eltüntetni, ruháit pedig elégette.

A vádlott és a nő a hatóságokat félrevezetve megpróbálták elhitetni, hogy az áldozat önszántából távozott otthonából, majd haragosaival került összetűzésbe. Ennek érdekében a férfi az áldozat telefonjáról hamis üzeneteket küldött a nőnek azzal, hogy elkapták, ne szóljon a rendőröknek. Mintegy két hét elteltével – a gyilkossal egyeztetve – a nő bement a rendőrségre, és bejelentette, hogy élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott. Az elmondottakat a hatóságok előtt a nő tanúként többször is megismételte.

A férfival szemben az ügyészség beismerése esetére, amennyiben lemond a tárgyalás jogáról, négy és fél év börtönbüntetés kiszabását kérte. A férfi tagadta bűnösségét, úgy fogalmazott, kihasználták. A bíróság előtt elismerte, hogy fizetett a sértettnek, de tagadta, hogy a történteket emberkereskedelemnek lehetne minősíteni. Azt állította, április 24-én a sértett támadt rá, csupán védekezett, amikor megütötte a vascsővel. Bűnösségéről tárgyaláson dönt a törvényszék.

A történtek miatt a nővel szemben bűnpártolás vétsége miatt emeltek vádat. A bíróság előtt elismerte a bűnösségét, vele szemben két év próbára bocsátást indítványozott az ügyészség.