Egy férfi 3,5 millió forintért vette meg barátjától annak élettársát, majd vascsővel agyonverte a férfit

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője tájékoztatta az MTI-t, hogy vádat emeltek Szegeden egy férfival szemben, aki 3,5 millió forintért megvásárolta barátja élettársát, majd miután az üzleten összevesztek, egy vascsővel agyonütötte a férfit. Szanka Ferenc közölte, a férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntettével vádolják.

A feltételezett elkövető a férfi barátja volt, tanyáján segítette is a gazdálkodásban. Azonban 2021 elejére érzelmi viszony alakult ki a vádlott és barátjának élettársa között. Ezért abban állapodtak meg, hogy 3,5 millió forint ellenében a barátja elviheti a nőt. A férfi április 24-én át is adta a pénzt, azzal, hogy a részleteket később beszélik meg. Az asszony és korábbi élettársa azonban még aznap összevesztek, a nő a közös gyermekükkel elment a tanyáról, majd felhívta szerelmét, aki autóval odament.

A tanya udvarán a két férfi vitatkozni kezdett, a sértett pedig további egymillió forintot követelt a nőért. A szóváltás verekedéssé fajult, az újdonsült partner felkapott egy vascsövet és azzal a kétszer fejbe ütötte barátját, aki a helyszínen meghalt. Ezt követően üzenetet küldött a nőnek, hogy még ne menjen haza, majd a holttestet és a vascsövet ismeretlen helyen elrejtette. A férfi a vérnyomokat is megpróbálta eltüntetni és az áldozat ruháit is elégette.

Ezután mindketten a hatóságokat félrevezetve próbálták meg elhitetni, hogy az áldozat önszántából távozott otthonából, majd haragosaival került összetűzésbe. Ennek érdekében a vádlott a meggyilkolt férfi telefonjáról hamis üzeneteket küldött a nőnek azzal, hogy őt elkapták, ne szóljon a rendőröknek. Mintegy két hét elteltével a férfival egyeztetve a nő bement a rendőrségre és bejelentette, hogy élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott. Az elmondottakat a hatóságok előtt a nő tanúként többször is megismételte. A csoportvezető ügyész közölte, a történtek miatt a nővel szemben bűnpártolás vétsége miatt emeltek vádat.