Állítólag a Pizza Hut jöhet a bezáró Jack's Burger helyére a szegedi Árkádban

A Webrádió értesült arról, hogy az Árkád Szegedben található Jack's Burger hétfőre bezárt, ennek oka azonban nem ismert. A budapesti helyszínek mellett csak Szegeden jelen lévő gyorsétterem közvetlenül a Burger King mellett volt, kedd reggel pedig már csak a gipszkartonfallal elfedett helyét lehetett megtalálni.

A portál szerint azt rebesgetik, hogy a Jack's Burger helyére egyes információk szerint a Pizza Hut érkezhet. Ez egyébként egybevágna az amerikai cég terjeszkedési stratégiájával: korábban a Szegederen is írtunk arról, hogy az amerikai pizzalánc Szegeden terjeszkedne. A Webrádió információi szerint az étteremnyitás bizonyosan meg fog valósulni, hiszen a Pizza Hut már egy jó ideje online platformokon keresi az alkalmazottakat.

A Pizza Hut korábban már jelen volt Szegeden, a Kárász utcán állt az üzletük. 2010-re azonban – vélhetően a válság miatt – kivonultak az országból 2 budapesti egység kivételével, majd aztán újra terjeszkedni kezdtek. Több vidéki városban (Debrecen, Miskolc, Kecskemét, Győr, Békéscsaba) is vannak már különböző üzleteik (Express egységeik is), viszont itt leginkább csak az Árkád/Plaza vonalon elérhetőek, belvárosi egységük kizárólag Budapesten van.

A Jack's Burger jelenleg is franchise partnereket keres. Az étteremláncot egyébként Moldován András, a Cápák Között műsorból is ismert vállalkozó hozta létre. A cég honlapja szerint Budaörsön, valamint Dunakeszin maradt még étterme, mindkettő egy Auchan áruházban található. Moldován még 2002-ben alapította a Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft.-t, amely eleinte mangalicatenyésztéssel foglalkozott, majd áttért a fehér sertés hízlalásra.