Egy prostituált miatt dördülhetett el három lövés Móravároson a múlt héten

Még a múlt héten írtuk meg a Szeged365 információi nyomán, hogy kétszer is meglőtt és könnyebben megsebesített egy fiatalember egy 60 év körüli férfit a móravárosi Móra utcában lévő helyi panzió előtt, állítólag elszámolási vita miatt.

Csakhogy az eset nem egészen ott és úgy történt, legalábbis aRTL Híradó beszámolója szerint, melyben arról beszélnek, hogy a két férfi egy prostituált miatt veszett össze. Egy szemtanú a csatornának azt mondta, a fiatal férfi háromszor is rálőtt a vitapartnerére, az idős férfi pedig súlyosan sérült az incidensben: a portál szerint kiszakadt a dobhártyája és meg kellett operálni, mert a támadó olyan közelről lőtt rá.

Ráadásul nem egészen a Móra utcában történt az eset, az RTL-nek kamerán kívül nyilatkozó szemtanú szerint valamivel távolabb onnan, a Farkas utcában. Bár az utcanevet a riport nem említi, a vágóképekből ez látszik. Az RTL fegyverszakértőt is kérdezett az ügyben, ő azt mondta, a gáz-riasztópisztollyal halálos sebet nem, azonban maradandó károsodást lehet okozni, ha olyan testrészt ér bizonyos távolságon belül.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság akkor azt nyilatkozta, a feltételezett elkövető alkalmi ismerőse irányába lőtt egy gáz-riasztó fegyverrel. Ellene a Szegedi Rendőrkapitányságon – őrizetbe vétele mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.