Gázpisztollyal lőttek meg kétszer egy 60 év körüli férfit Szegeden még szerda este

A Szeged365 értesült a szerda esti eseményről, mely során a portál szerint kétszer is meglőttek egy embert a móravárosi Móra utcában lévő helyi panzió előtt. Azt írják, egy fiatalember egy 60 év körüli férfit sebesített meg könnyebben a fegyverrel, állítólag elszámolási vita miatt. Az elkövetőt elvitték a rendőrök, a sebesült férfit pedig kórházba szállították.

A portálnak a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta, a feltételezett elkövető alkalmi ismerőse irányába lőtt egy gáz-riasztó fegyverrel. Ellene a Szegedi Rendőrkapitányságon – őrizetbe vétele mellett – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Korábban a Szegeder is beszámolt egy fegyveres esetről, ekkor Újszegeden, a Csanádi utcában lövöldözött egy kocsma előtt a férfi, ahova nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, a lövöldötzőt pedig később elfogták.

Idén szilveszter sem múlt el fegyverropogás nélkül: a birtokunkba került videófelvétel szerint négy lövést adott le az ég felé célozva egy fiatal lány a felsővárosi Golden Presszó teraszán, a pisztolyt fogó lány apja szerint azonban nem éles lövedéket használtak. A videót azóta már törölték, a rendőrség nyomoz.