Tinédzser lány lövöldözött szilveszter éjjel egy felsővárosi kocsma előtt, nyomoz a rendőrség

Négy lövést ad le az ég felé célozva egy fiatal lány azon a videófelvételen, amit hétfőn töltöttek fel a Facebookra. A helyszín a felsővárosi Golden Presszó terasza, a pisztolyt fogó lány apja szerint azonban nem éles lövedéket használtak. A videót azóta már törölték, a rendőrség nyomoz.

Szerkesztőségünkhöz került egy mindössze 11 másodperces, Facebookon megosztott videófelvétel linkje, amelyen egy lány a felsővárosi Golden Presszó előtt egy kézifegyverrel az ég felé célozva leadott négy lövést. A videó viszonylag homályos, ezért nem vehető ki egyértelműen, hogy éles vagy vaktölténnyel lőtt-e a látszólag még fiatalkorú lány – akinek személyiségi jogai miatt nem tesszük közzé a felvételt –, de úgy látszik, mintha repült volna ki hüvely.

Megkérdeztük a fegyvert elsütő lány apját – akit többen az említett Golden Presszó tulajdonosaként ismernek –, hogy pontosan honnan származott a fegyver, illetve éles tölténnyel leadott lövések voltak-e? A férfi azt állítja, hangpatronos lövedékről van szó, nem éles töltényről. Az esettel kapcsolatban megkérdeztünk egy fegyverszakértőt, aki szerint bár a képminőség miatt a felvételen nehezen látszik, de valószínűleg valóban nem éles lövéseket adtak le. A megosztott videót azóta a család eltávolította a Facebookról.

Az esettel kapcsolatban levélben kerestük a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt írák, garázdaság szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen. A hatóságtól nem kaptunk választ arra a kérdésre, hogy az eset biztosan szilveszter éjjelén történt-e, mivel a videó január 2-án került fel a Facebookra, azonban a bejegyzéshez egy újévi köszöntő szöveget is írtak, ezért valószínűsíthető, hogy akkori a felvétel. „Kezdődjön 1 jobb évünk !!!” – szól a poszt szövege.

Csütörtökön az újszegedi Csanádi utcában lövöldözött egy férfi. A helyszínen maradt töltényhüvelyek alapján a szakértők megállapították, hogy a lövéseket gázriasztó pisztolyból adták le, ezekután a Szegedi Rendőrkapitányságon előállítottak egy 52 éves szegedi férfit és garázdaság miatt eljárást indítottak ellene. A férfinek nem volt hivatalos fegyverviselési engedélye, emiatt is eljárás indított az elkövető ellen a hatóság.