Az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya lesz Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged távozó vezetőedzője

Az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya lesz Juan Carlos Pastor, az OTP Bank–Pick Szeged kézilabdacsapatának nyáron távozó vezetőedzője az MTI közlése szerint. Az afrikai ország szövetsége közösségi oldalán jelentette be hétfőn, hogy a párizsi olimpia végéig szóló szerződésről egyeztek meg a spanyol trénerrel, aki csütörtökön írja alá kontraktusát.

A cél, hogy érmet nyerjünk a 2024-es nyári ötkarikás játékokon – közölte az egyiptomi szövetség főtitkára, Amr Szalah. Pastor honfitársát, Roberto García Parrondót váltja a kispadon, vele a válogatott a 2019-es kinevezése óta eltelt időszakban kétszer is hetedikként zárt a világbajnokságon. Parrondónak a hírek szerint azért kellett távoznia, mert nem szerette volna otthagyni klubcsapatát, a német MT Melsungent.

Az 54 éves Pastor 2013 óta irányítja a szegedieket, a Tisza-parti klub novemberben közölte, hogy a szezon végén közös megegyezéssel távozik. A spanyol edzővel az együttes három bajnoki cím és egy Magyar Kupa-siker mellett EHF Kupát is nyert. Pastor 2004 és 2008 között a spanyol válogatottat vezette, 2005-ban világbajnoki arany-, 2006-ban Európa-bajnoki ezüst-, 2008-ban pedig olimpiai bronzérmet nyert hazája nemzeti csapatával.