Vajsört és bájitalokat is ihatunk majd a Szegeden nyíló Harry Potter-tematikájú kávézóban, a Három Seprűben

Nem elég, hogy idén februárban jelent meg minden idők legjobb Harry Potter-játéka, a Hogwarts Legacy, amit nagyon sok éve várnak a rajongók, de március 10-től már Szegeden is átélhetjük némileg azt, milyen a varázsvilágban vajsört inni, vagy éppen varázsteákat üstből kortyolgatni.

Ekkor nyílik ugyanis a Harry Potter rajongók számára ismerősen csengő, Három Seprű (Three Broomsticks) nevű kávézó a Mars tér 6. szám alatt. A még építés alatt lévő, ám nem túl nagy területű vendéglátóhely Facebook-oldalán azt ígérik, hogy rengeteg bájitallal, főzettel, elixírrel és tematikus dekorációval várnak majd minden vendéget, legyen az mugli vagy varázsló. Ezen kívül ajándéktárgyakat is fognak árulni.

A jelenleg elérhető menü szerint a vajsörön kívül sütőtöklét és szerelmi bájitalt, veritaszérumot, százfűlé főzetet, felix feliciszt, valamint örök élet elixírt is ihatunk, jelentsen az bármit is. Ezen kívül lesz még forró csoki, valamint expresso patronum nevű kávé, mely egy varázsigéből képzett szójátékkal kapta a nevét.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Az üzlet dizájnja még csak most alakul ki, így arról egyelőre nem mutattak többet. Külsőleg is csak néhány tematikus elem utal arra, hogy a Mars téren tényleg lesz egy ilyen hely, de persze az is előfordulhat, hogy a muglik miatt álcázva van és azért van még kint az előző vállalkozás cégére.

Nem ez az egyetlen tematikus vendéglátóhely, mely ezekben a vészterhes időkben nyílik Szegeden: a prágaihoz hasonló kisvonatos lakáséttermet alakítanak ki Tápén, amely stílszerűen a Pályaudvar nevet kapta. Nem tudni, hogy az egyébként sok megszűnő hely mellett miért épp most nyílnak eme tematikus egységek, de csak remélni tudjuk, hogy sikeresek lesznek és hosszú távon gyarapítják majd a város vendéglátói színterét.