A prágaihoz hasonló kisvonatos lakásétterem nyílik tavasszal Szegeden

A Webrádió adott hírt arról, hogy egy különleges éttermet nyitna tavasszal Csepregi Károly, aki házassági évfordulójuk alkalmából, szinte napra pontosan 4 éve egy prágai utat kapott a feleségétől, mely során a Vytopna nevű vonatos étterembe látogattak, ami egyébként egy nagyon népszerű hely. Ez akkora hatással volt rájuk, hogy megfogadták, létrehoznak otthon is egy hasonlót.

Ahogy a portálnak nyilatkoztak, a szegedi vonatos vendéglátóhelyük a tervek szerint idén tavasszal, mint lakásétterem indulhat be, mivel a házuk melletti melléképületben kapott helyet. A modellvasút G, azaz ”garden” méretű és időjárásálló. Az öt ”házilag” gyártott mozdonyhoz a család egyik barátja készített digitális vezérlést. A rendszer egyelőre ennyi vonatot is tud kezelni.

A kötöttpálya elhalad a konyha mellett és az asztalok között tekereg, de házak, alagutak, viadukt, a zavartalan közlekedés miatt pedig felnyitható hidak is vannak a pályában, mely 65 méter hosszan tekereg. Mivel a jelenleg 8 vagonnak 11 asztal és 3 helyiség, valamint a kerti rész között kell szállítania a menüt, 18 váltó található a pályában. Az élményt teljessé téve még az illemhely ajtajain is andráskereszttel ellátott fénysorompó világít.

Csepregi Károly ugyanakkor a Webrádiónak elmondta, 4 évvel ezelőttig semmi köze sem volt a vasúthoz, bár a nagypapája vasutas volt. Hobbiját melléktevékenységként végzi, a mű készültségi foka jelenleg 85% körüli. A Szirom utca 32. szám alatt található étterem neve stílszerűen Pályaudvar, asztalt foglalni pedig a palyaudvar.com címen, illetve a Facebook-oldalukon tudunk majd.

Fotó: Pályaudvar / Facebook

A vendéglátóhely első körben lakásétteremként fog megnyílni előre meghirdetett ételekkel, ugyanakkor később a glutén- és laktózmentes kínálatot szeretnék előtérbe helyezni, mivel Szegeden ez csak kevés helyen elérhető. Lesznek többek között kemencében, vaslapon és smokerben sült ételek, valamint grillzöldségek is.

A vendéglátóhely napi 14 főt fogadhat majd, de később a tervek szerint elérhető lesz a nagyközönség számára is: elméletileg mintegy 50 embernek van hely összesen. Csepregi Károly a Webrádiónak elárulta, az épület felújítása, a konyha és a vasúthálózat kialakítása több tízmillió forintba került, de ez nem a végösszeg: a tervek szerint a tavasszal fogja elnyerni végleges formáját.