Újra járható a Bertalan híd, miután egy német és egy magyar autó balesete miatt teljesen lezárták

A katasztrófavédelem azt írja oldalán, hogy összeütközött két személyautó Szegeden, a 43-as főút belterületi szakaszán, a Bertalan hídon. Műszaki mentés céljából a város hivatásos tűzoltói érkeztek a baleset helyszínére. A hidat lezárták a karambol miatt. A Délmagyarország úgy értesült, hogy négyen sérültek meg könnyebben az eset során, mely természetesen anyagi kárral is járt.

Az SZKT is arról tájékoztat, hogy baleset történt a Bertalan hídon, így a belvárosban kialakult torlódások miatt több vonalukon is előreláthatólag 5–15 perces késések vannak, melyek a 3-as, 3F-es, 4-es villamosvonalakat, valamint a 9-es, 19-es trolibuszvonalakat jelenti.

Az Útinform arról ír, hogy a 43-as főút 1-es kilométerénél, vagyis a Bertalan hídon három személyautó ütközött össze A főutat teljes szélességében lezárták, így aki teheti, helyben kerülhet. Az esemény a webkamerán is követhető ide kattintva.

Frissítés (18:45): Szűcs Dániel kollégám is a helyszínre tart, a Belvárosi híd szegedi hídfőjénél egyelőre nincsenek végeláthatatlan autósorok, de rendőri irányítás van. Nincs teljesen beállva a forgalom, a haladás lassú, de folyamatos.

Frissítés (19:20): Az Útinform kameraképei alapján a rendőrség este 7 óra után befejezte a helyszínelést, így a forgalom immár újraindult a Bertalan hídon. Kollégám jelentése szerint a balesetben egyébként a háromból kettő autó német, a tulajdonosok németül beszélgettek a helyszínen. A harmadik érintettnek, a szürke SUV-nak pedig magyar rendszáma volt.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder