Újra Szegedre látogat a MÁV fényvonata szerdán

A MÁV egy jó hírrel szolgált az új év alkalmából: a korábban csak a karácsonyi ünnepek miatt közlekedtetett fényvonatot ismét járatják majd az országban egészen január 9-éig, Szegedre is ellátogatnak vele ismét.

Ez egy karácsonyi fényekbe öltöztetett V43-as, Szili becenevű mozdonyt jelent, melyet tavalyhoz hasonlóan ismét egy 3500 LED-ből álló, 350 méter hosszú fényfüzér díszít. Ilyen kidíszített mozdony először közlekedett tavaly a magyarországi nagyvasúti hálózaton. Tavaly december 22-én kezdték járatni a „Fény Szilinek” nevezett mozdonyt, Szegedre december 23-án érkezett a Nyugati pályaudvarról 16:53-kor induló Napfény InterCity képében.

A vasúttársaság viszont azt írja, hogy mivel sokan rajongva várják és figyelik az állomásokon a „Fény Szilit”, ezért január 9-ig meghosszabbították a közlekedését. Ez érinti Szegedet is:

január 4-én, szerdán a Nyugatiból ismét 16:53-kor indul Szegedre a 726-os számú Napfény IC-vel.

Ezúttal azt is elárulták a korábbiakhoz képest, hogy menetrend szerint várhatóan 19:15-re érkezik városunkba, majd onnan a 721-es számú InterCity élén 20:45-kor fordul vissza Budapest felé, a Nyugatiba pedig 23:11-re érkezik.