A fényvillamos után itt a fényvonat is, ami szentestére pont Szegedre lett beosztva

Frissítés (dec. 24. 16:05): Legújabb értesüléseink szerint a MÁV az utolsó pillanatban megváltoztatta a tervezett menetet, így a mai posztjukban bejelentettek szerint szenteste Nyíregyháza és Debrecen felé vette az irányt a fényszili. Szegedre december 25-én jön ugyanabban az időpontban, mint azt írtuk korábban:

  • Szegedre 18:15-kor érkezik meg a Dankó Pista InterCity élén, majd
  • Budapestre 19:45-kor indul vissza a Tiszavirág InterCity-t továbbítva.

Korábban írtuk:

Csütörtökön este jelentette be a MÁV, hogy mostmár nekik is van fényjárművük, ami nem más, mint egy az 1963–82 között Magyarországon gyártott V43-as sorozatú (Szili becenevű) villamosmozdony-sorozat egyik példánya.

A 150-es számú mozdony egy alaposabb mosás után kapott egy 3500 LED-ből álló, 350 méter hosszú fényfüzért, amely megvilágítja majd. A karácsonyi Szilit Keleföldön nézte meg a MÁV vezetése, akik egy erről készült videóban elárulták, hogy a mozdony karácsony három napján járja majd be az országot, és ezzel szeretnének kedveskedni az utasoknak.

Nem volt könnyű, de végül kiderítettük azt is, hogy Szegedre is jön-e majd esetleg egy InterCity-t húzva a mozdony, és kiderült, hogy igen, fog jönni. Méghozzá december 24-én: idefelé a 716-os, Budapestnek pedig a 711-es számú vonatot húzva.

Ez emberi nyelven azt jelenti, hogy akinek éppen lesz némi ideje a nagy karácsonyi sürgésben és forgásban, és a gyerek is a fülét rágja éppen, hogy fényintercity-t akar nézni, az úgy számoljon, hogy a 150-es mozdony

  • Szegedre 18:15-kor érkezik meg a Dankó Pista InterCity élén, majd
  • Budapestre 19:45-kor indul vissza a Tiszavirág InterCity-t továbbítva.