Igazolatlan órát kaptak a hétfőn a Deák Ferenc Gimnáziumban ülősztrájkoló diákok

Mint ismert, hétfőn a Deák Ferenc Gimnáziumban mind a tanárok, mind a diákok tiltakoztak, utóbbiak szintén ülősztrájkkal. Deák pedagógusai pedig az intézmény lépcsőjén olvasták fel nyilatkozatukat, majd beszüntették a munkát. A Szeged.hu hírportálhoz időközben egy olyan igazgatói levél jutott el, mely szerint igazolatlan órát kaptak azok a diákok, akik ülősztrájkot tartottak az intézményben.

Az intézményvezető, Faragó Klára egyebek mellett arra is emlékeztette a tanárokat írásában, hogy az engedélye nélkül semmiféle program, rendezvény nem tartható meg, illetve arra kérte a pedagógusokat, hogy

írják be hiányzónak azokat a diákokat, akik nem mentek be az 5. órájukra tegnap,

és az osztályfőnököket, hogy ne igazolják le a hiányzást, ha a diák a többi órán bent volt. A levél szerint ráadásul az igazgató engedélye, illetve az érintettek nélkül nem osztható meg semmiféle, a Deák Ferenc Gimnázium területén készült kép vagy videó, ami pedig az épület bejárata előtti lépcső aljáig tart.

A levél végén azt is megemlíti az igazgató, hogy bár nem áll szándékában gátolni a tiltakozókat – ugyanakkor a tanítani akarókat sem –, azért mégis értesítsék a tiltakozók az intézményt arról, ha szerveznek valamit, ugyanis szeretnének érvényes tanítási napot szervezni. Ami tulajdonképpen mégis azt eredményezné, hogy nem lenne értelme a tiltakozásoknak.