Kapus Krisztián az SZTE-n szerezte meg 23. diplomáját, ezzel továbbra is tartja a rekordot

A Magyar Rekord Egyesület a napokban közölte oldalán, hogy Kapus Krisztián, aki eddig is a legtöbb diplomával rendelkező szakember és rekorder hazánkban, 2022 februárjában a Pécsi Egyetemen doktori oklevelet, július 1-jén a Szegedi Tudományegyetemen andragógus pedagógusi oklevelet szerzett. Az új rekordja már 23 diplomából áll, pedig még nincs 49 éves.

A portálon olvasható információ szerint Kapus 1996 és 2022 júliusa között szerezte meg diplomáit Szegeden, Pécsett és Budapesten. Legutóbbi két oklevele közül az előbbit február 1-jén szerezte meg summa cum laude értékeléssel, mely által a klinikai idegtudományok doktora lett a Pécsi Tudományegyetemen, majd július 1-jével jeles értékeléssel andragógus pedagógus lett a „mentálhigiéné az iskolában” szakterületen a Szegedi Tudományegyetemen.

Ezekkel kiegészítve tehát az egy évvel ezelőtt még csak 21 oklevélből álló gyűjteményét, sikeresen megdöntötte saját, 2021-ban felállított rekordját, egyúttal a legtöbb egyetemi vagy főiskolai képesítés hazai mennyiségi rekordját is – írja az egyesület, akik nemrég jegyezték be Kapus Krisztián új rekordját.

Kapus egyébként éveken keresztül politizált Kiskunfélegyházán: a körzet országgyűlési képviselője és polgármester is volt a Fidesz színeiben. Ténykedéséről az Átlátszó úgy írt, hogy Kapus egészen bizarr kísérlettel próbálta kiépíteni az illiberális berendezkedést önkormányzati szinten Kiskunfélegyházán 2010 óta, de az állandósult konfliktusokból, hatalomkoncentrációból és kézi vezérlésből végül a Fidesz-frakciónak is elege lett. Mivel megítélése az országos pártvezetését is megosztotta, felülről sem tudták megoldani a konfliktust: a Fidesz helyi szervezete teljesen összeomlott, Kapus és a párt 2014 őszén totális vereséget szenvedett Félegyházán.